Grupul de la Visegrad, tensiuni în UE: Este șantaj

Acordul între statele membre ale Uniunii Europene privind cotele obligatorii de migranţi trebuie să respecte spiritul originar al blocului comunitar, consideră purtătorul de cuvânt al guvernului maghiar, Zoltan Kovacs.

Zoltan Kovacs a declarat că disputa privind cotele de migranţi nu are rezolvare şi că încercările de a lega fondurile de coeziune de problema respectivă se bazează pe un argument fals, care înşeală opinia publică. Ameninţarea cu retragerea fondurilor de coeziune dovedeşte o înţelegere fundamental greşită a motivelor pentru care UE a fost înfiinţată, a adăugat el, citat de agerpres.ro.

În loc de a recurge la "ameninţări, şantaj şi standarde duble" pentru a forţa statele să accepte cotele de migranţi, probleme asupra cărora există o poziţie comună, cum ar fi necesitatea protejării frontierelor externe ale blocului, ar trebui să fie în prim-plan, a spus el, scrie Agerpres.

La 12 iunie, ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, declarase că "propunerea de a crea o legătură între plata fondurilor de coeziune şi politica noastră de migraţie nu este nimic mai mult decât şantaj obişnuit", într-o conferinţă de presă comună cu omologul său polonez Witold Waszczykowski.

Cele patru ţări din cadrul Grupului de la Vişegrad - Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia - resping cotele fixe de migranţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel