Grupul de la Vișegrad, critici către UE: Criza va continua

Cele patru țări din Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia) au criticat joi, la reuniunea de la Budapesta a miniștrilor lor de interne, strategia UE în criza migrației.

Grupul a oferit sprijin celorlalte state ale UE pentru protejarea frontierelor externe ale blocului comunitar, transmite agenția EFE, potrivit Agerpres.

Un răspuns în fața acestei crize nu trebuie să fie strategia Uniunii Europene 'de a lăsa să intre toate persoanele și de a le repartiza în interior', a spus gazda reuniunii, ministrul ungar de interne Sandor Pinter, reafirmând astfel opoziția celor patru țări central-europene față de sistemul de redistribuire a refugiaților stabilit în cadrul UE.

Prin urmare, 'statele din (grupul de la) Vișegrad au decis să-și ofere ajutorul statelor membre care au frontiera externă' a UE, dacă solicită asistență pentru controlarea afluxului migrator, ajutor care poate consta în 'forțe de poliție, tehnologie și inclusiv ceea ce înseamnă partea economică', a adăugat oficialul ungar, conform declarație redate de agenția EFE, ofertă descrisă de omologul său polonez Mariusz Blaszczak drept un 'act de solidaritate' față de celelalte state ale UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel