Grupa I de muncă, reintrodusă. Ce categorii se pot pensiona mai repede

mariana campeanu
mariana campeanu

Președintele Traian Băsescu a semnat decretul de promulgare a Legii pentru modificarea și completarea Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice și care prevede reintroducerea grupei I de muncă, conform Agerpres.

Potrivit ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, impactul bugetar al legii va fi de circa 150.000.000 de lei în 2014, iar numărul beneficiarilor va fi de 60.000 în următorii trei ani.

Legea prin care grupa I de muncă va fi luată în calcul la stabilirea vârstei de pensionare a fost adoptată de Camera Deputaților pe 17 decembrie.

Persoanele care au lucrat în grupa I de muncă înainte de anul 2001 vor beneficia de o reducere de trei ani la vârsta de pensionare pentru fiecare șapte ani munciți în această grupă, a declarat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

"Limita (de muncă în grupa respectivă — n.r.) este de 26 de ani și peste iar reducerea maximă a vârstei de pensionare este de 13 ani", a precizat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că de noile prevederi adoptate vor beneficia cei care depun de acum încolo dosarele de pensionare.

Câmpeanu spunea, în noiembrie, că aproximativ 20.000 de oameni ar urma să beneficieze anul viitor de noile prevederi.

"Este foarte greu de stabilit, pentru că sunt dosare și acestea trebuie depuse. Nu le avem în evidență. Dintr-un calcul foarte estimativ pe care l-am făcut noi la minister nu cred că vor depăși 20.000", a spus Câmpeanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel