Gruia Stoica, în impas financiar. Vinde 20 de vagoane

Electroputere VFU (fosta Remarul Paşcani), deţinută de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Român (GFR) vinde 20 de vagoane de transport de călători de tip Corail, a căror valoare cumulată ar fi de trei milioane de euro.

Vagoanele care se vor vinde au fost scoase de sub ipotecă bancară, potrivit unei adrese către Bursă, scrie economica.net. De asemenea, aceeași companie instituie gaj în favoarea Alpha Bank pe alte patru vagoane de trafic regional în favoarea Alpha Bank, în vederea garantării unul credit mai vechi.

Gruia Stoica, patronul Electroputere este în prezent în arest la domiciliu şi aşteaptă să fie trimis în judecată într-un dosar în care este suspect de fapte de corupţie în încercarea de a câştiga o licitaţie de transport cărbuni pentru Complexul Energetic Oltenia la care a mai participat CFR Marfă.

Citește și Judecătorii CCR îi pot băga pe MIHAIL VLASOV și Gruia STOICA la loc în pușcărie

În 2013, GFR a câştigat licitaţia organizată de stat pentru privatizarea CFR Marfă, însă procedura a eşuat, pentru că Gruia Stoica, a cărei avere este estimată la circa 400 de milioane de euro, nu a putut aduce banii necesari tranzacției în timp util. 

Citește și Gruia Stoica, trimis în judecată de DNA

Stoica se află în prezent în arest la domiciliu, fiind acuzat de fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, Gruia Stoica i-a oferit 3 milioane de euro avocatului Doru Boștină, în schimbul pretinsei influențe pe care Boștină ar avea-o pe lângă directorul general al CFR Marfă. Avocatul urma să afle ce preț vrea să ofere CFR Marfă în cadrul unei licitații organizată de Complexul Energetic Oltenia, pentru ca GFR să ofere "un preț cât mai apropiat de cel propus" de CFR Marfă, "astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate", mai arată anchetatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel