Gripa aviară, la un pas de România. 90.000 de curcani vor fi sacrificați în Ungaria

Autoritatea Sanitară Veterinară din Ungaria (NEBIH) a ordonat sacrificarea unui număr de aproximativ 90.000 de curcani în nord-vestul Ungariei, pe fondul suspiciunilor că virusul gripei aviare s-a răspândit în rândul animalelor, transmite MTI.

Autoritatea a ordonat sacrificarea încă de săptămâna trecută, după ce a descoperit o scădere a consumului de hrană şi apă în fermele din apropierea satului Acs, iar numărul de păsări decedate a crescut. Prezenţa virusului gripei aviare a fost confirmată miercuri.

NEBIH precizează că monitorizează fermele pe o rază de 13 kilometri din jurul satului unde a fost identificat virusul. Autoritatea veterinară din Ungaria a ordonat fermierilor să îşi ţină păsările în spaţii închise încă din luna noiembrie a anului trecut, având în vedere pericolul reprezentat de păsările migratorii.

Virusul gripei aviare H5N8 a perturbat semnificativ producţia de carne de pasăre la începutul lui 2014 în Asia şi la finele acelui an s-a răspândit şi în Europa. Ultima dată când Ungaria s-a confruntat cu gripa aviară a fost la începutul lui 2020.

Până acum nu există cazuri semnalate de transmitere a virusului gripei aviare de la păsări la oameni însă descoperirea unor astfel de focare a impus demararea unor campanii de sacrificare, iar fermierilor li s-a ordonat să ţină păsările închise, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel