Grila de programe a TVR, respinsă în CA. Stelian Tănase poate fi obligat să revină la grila de vară

Stelian Tănase a suferit o nouă înfrângere în Consiliul de Administrație al TVR. După ce înființarea a două noi Departamente a fost respinsă de CA, săptămâna trecută, în ședința de marți a fost respinsă și noua grilă. Angajații TVR sunt derutați, fiindcă nu știu dacă pot difuza noile emisiuni sau trebuie să funcționeze după grila de vară.

Stelian Tănase a pierdut sprijinul Consiliului de Administrație al TVR încă de acum o săptămână. Proiectul său de înființare a două noi departamente nu a primit aprobarea CA. Tănase dorea să înființeze o Direcție de Publicistică, la TVR, care să preia mare parte din atribuțiile celor de la Știri, inclusiv organizarea  dezbaterilor electorale și un compartiment care să se ocupe de marketing (vânzarea de publicitate).

După ședința de marți, 16 septembrie, deruta este maximă în TVR. Directorii nu știu dacă pot continua cu difuzarea noilor emisiuni sau revin la grila de vară. Stelian Tănase nu a obținut votul CA pentru noua grilă.

Conducerea executivă a TVR susține că nu este necesar acordul membrilor CA, fiind o cutumă, nu o reglementare prevăzută de lege.

În schimb, ”opoziția” invocă legea de funcționare, în care se precizează: ”CA aprobă normele și structura de programe”, ceea ce implică votarea grilei.

Conducerea TVR încearcă să obțină acordul CNA pentru noua grilă. Din surse parlamentare, DCNews a aflat că unii senatori, inclusiv cei din arcul guvernamental, interpretează legea la fel ca membrii CA. Totuși, până la aprobarea sau invalidarea raportului de activitate, decizia aparține CNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel