Grigore Sichitiu, supărat pe modul în care sunt crescuţi jucătorii din România. "Dacă rămâne cu inimă de porumbel, nu mai poţi să îi dezvolţi calităţile"

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Află ce declarații a făcut Grigore Sichitiu, fostul preşedinte al celor de la Rapid, despre fotbaliștii români.

Grigore Sichitiu, fostul preşedinte al celor de la Rapid, a criticat modul de pregătire al fotbaliştilor români, aceasta fiind, în opinia sa, principala cauză a eşecului acestora în occident. 

Conform lui Sichitiu, problema principală este la ritmul de joc, pe care jucătorii români nu îl pot susţine, în mare parte. În Liga 1 sunt doar "momente de ritm bun", pe când în Liga Campionilor şi în campionatele din vest reprezintă o normalitate. Acesta dă vina şi pe sistemul de pregătire al jucătorilor, care nu pune accent pe dezvoltarea lor. 

"Ne delectăm cu playoff şi playout, şi cu meciuri de Champions League. Nu pot să nu rămân trist când văd ce joacă ăia şi ce jucăm noi. Asta e marea mea durere. Când vom putea ajunge să jucăm şi noi la ritmul ăla? Rapid - FCSB a fost un meci bun. Eu fac înregistrări dese, şi am văzut că la Rapid - FCSB s-a trecut dintr-un careu în altul în mai puţin de 7 secunde de mai multe ori. Ceea ce este un ritm de fotbal european. Dar sunt momente. Ăia au momente de asalt de trei ori mai mult decât noi. La ăia, ăsta e scopul, să ajungă cu mingea spre finalizare. La noi, de cele mai multe ori... nu vreau să dau nume de meciuri la care faci eforturi să nu adormi", a declarat Grigore Sichitiu la GSP Live.

Citește în continuare pe DC Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel