Grevă spontana la CFR. 89 de trenuri oprite, peste 2.000 de polițiști comasați în gări

greva
greva

Angajaţilor CFR Călători au declanşat o grevă spontană, miercuri dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012. 89 de trenurile sunt blocate în gări sau nu au mai pornit potrivit orarului, iar circa 2.000 de polițiști au fost dislocați în gări pentru a preîntâmpina fapte antisociale.

O parte a angajaților de la CFR Călători au declanșat o grevă spontană, miercuri dimineața, începând cu orele 7,00. Motivul declanțării acestei greve ar fi restanța la plata salariilor. Potrivit ultimelor informații, 89 de trenuri din șase regionale CFR sunt afectate de greva spontană. Mii de călători așteaptă în acest moment în trenuri sau în gări pentru încheierea grevei.

Potrivit directorului CFR Călători, Ştefan Roşeanu,  "de principiu" trenurile vor intra în gările mari şi nu vor opri pe câmp.a declarat cesta pentru România TV.

"Vom intra în dialog cu angajaţii, să vedem ce revendicări au. Sperăm ca disconfortul creat călătorilor să fie redus", a spus directorul companiei.

 Întrebat despre plata salariilor, Roşeanu a precizat că au existat probleme privind achitarea integrală a acestora pentru luna decembrie şi că salariile au fost plătite în proporţie de 70-75%, iar până joi dimineaţă vor fi achitate integral salariile şi la CFR Călători şi la infrastructură.

Pentru a preîntâmpina orice măsuri antisociale, poliția a comasat în gări circa 2.000 de polițiști în gările și împrejurimile acestora.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel