Grevă profesorilor. Ministrul Educației, REACȚIE: Apel la toți profesorii

Mii de profesori intră în grevă chiar în ziua în care încep probele scrise ale Bacalaureatului. Deocamdată este vorba de dascălii din București și Cluj, dar liderii de sindicat au anunțat că protestele se vor extinde în toată țara. Ministrul Educației, Pavel Năstase a dat asigurări că proba bacalaureatului care se va ține astăzi se va desfășura în condiții normale.

”Eu fac un apel la toți profesorii să înțeleagă că aceste chestiuni legate de creșterea salariilor, legate de aplicarea legii salarizării unitare nu se pot realiza de pe o zi pe alta. Îi rog foarte mult pe președinții de sindicate să respecte legea dialogului social. Pentru aceasta eu i-am invitat la Minister pentru a discuta și a vedea ce putem să rezolvăm din revendicările dânșilor. Este contra productiv să blocăm și examenul de bacalaureat și activitățile didactice când ne aflăm la sfârșit de an școlar.”, a spus Ministrul Educației la România Tv.

Întrebat dacă mai are alte soluții în caz că negocierile nu vor avea niciun rezultat acesta a răspuns: Suntem în curs de a pregăti și acest plan B, vom discuta în cursul zilei de astăzi și cu președintele Federației și Sindicatelor libere din învățământ.

Pavel Năstase a dat asigurări că proba de astăzi a bacalaureatului se va desfășura în condiții normale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel