Grevă magistrați. Noi instanțe din țară își suspendă activitatea

Continuă nemulțumirile în rândul magistraților. Noi instanțe din România au anunțat că își suspendă activitatea pe o perioadă nedefinită. 

Judecătorii din cadrul Tribunalului Galați au decis, vineri, suspendarea activității instanței până când Guvernul va decide să renunțe la modalitatea de aplicare și calculare a sporului pentru condiții vătămătoare, precum și la eliminarea pensiei de serviciu. Decizie similară a fost și la Prahova, scrie Mediafax. 

Potrivit Tribunalului Galați, Adunarea Generală a Judecătorilor Galați, convocată vineri a decis suspendarea activității instanței și soluționarea doar a cauzelor urgente, respectiv cele stabilite de aplicația Ecris și de hotărâri ale Colegiului de Conducere, precum și pronunțarea cauzelor rămase în pronunțare în această perioadă.

Suspendarea a intrat în vigoare

„Este valabilă până la renunțarea publică de către Guvern a modalității de aplicare și calculare a sporului pentru condiții periculoase sau vătămătoare, precum și cu privire la eliminarea pensiilor de serviciu, atât pentru judecători, cât și pentru personalul auxiliar de specialitate", se arată într-un comunicat de presă.

Mai mult, Adunarea Generală a Judecătorilor Galați este de acord că pensia în plată a personalului din justiție nu ar trebui să fie mai mare decât salariul avut anterior pensionării.

Totodată, judecătorii din Galați solicită CSM să adopte o poziție cu privire la măsurile fiscale propuse în ultima perioadă, urmând să se dispună convocarea tuturor Adunărilor Generale ale Judecătorilor ale instanțelor din țară pentru adoptarea unei forme unitare de protest.
De asemenea, prin hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, s-a stabilit ca, începând de vineri, activitatea de judecată să fie suspendată „ca urmare a propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice".

Vor fi soluționate cauzelor urgente

„Durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor", spun reprezentanții Tribunalului Prahova.

Curtea de Apel București anunță, oficial, că începând de luni suspendă pe termen nedeterminat activitatea instanței în cazul în care Guvernul își menține intenția de a tăia drepturile salariale ale magistraților. Excepție fac măsurile preventive.

Adunarea Generală a judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, întrunită în şedinţa de vineri a dezbătut intenția Guvernului de a „afecta stabilitatea financiară a magistraților".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel