Greva Judecătorie 3. CSM reacționează

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) constată, după greva de la Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, că este nevoie de o mai bună comunicare între acest for şi magistraţii din întreaga ţară. 

"Analizând situaţia creată la nivelul Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti, atât prin raportare la poziţia public exprimată de către judecătorii instanţei, cât şi în urma discuţiilor purtate cu preşedintele acestei instanţe, domnul judecător Marius Tudose, Consiliul Superior al Magistraturii constată că este necesară o mai bună comunicare între acest for şi magistraţii din întreaga ţară", se arată într-un comunicat al CSM.

CSM arată că acest for a transmis amendamente referitoare la proiectul de lege privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice atât Senatului, cât şi Camerei Deputaţilor. 

"În cazul concret - al analizei proiectului privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu referire strictă la corpul magistraţilor - Consiliul Superior al Magistraturii, în acord cu solicitările formulate, a transmis amendamente atât Senatului cât şi, ulterior, Camerei Deputaţilor, acestui din urmă for decizional fiindu-i comunicată inclusiv o variantă a grilei de salarizare, astfel cum a fost agreată de magistraţii de la judecătorii şi de la parchetele de pe lângă aceste instanţe. Consiliul Superior al Magistraturii rămâne preocupat de întărirea statutului magistratului, astfel încât independenţa acestuia să fie asigurată inclusiv din perspectivă financiară", precizează CSM, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel