Greta Thunberg, din nou în judecată. Ce a sfidat activista suedeză pentru a salva clima

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată deoarece nu a respectat un ordin al Poliţiei de a nu mai bloca intrarea în Parlamentul Suediei în timpul unor acţiuni întreprinse cu scopul de a lupta contra schimbărilor climatice, conform unor documente judiciare publicate marţi, transmite AFP.

"Data procesului a fost fixată pentru 8 mai", a anunțat un reprezentant al Tribunalului din Stockholm. Amintim faptul că Greta Thunberg şi un mic grup de activişti pentru climă au blocat accesul în Parlamentul suedez. Faptul s-a petrecut în cadrul unei acţiuni începute pe data de 11 martie şi prelungite pe parcursul mai multor zile.

Totuși, parlamentarii suedezi au putut să intre în clădire prin intrările secundare ale acesteia. Greta Thunberg a fost reţinută de Poliţie pe 12 martie şi 14 martie, deoarece a refuzat să părăsească zona, aşa cum i s-a solicitat.

Greta Thunberg a fost inculpată pentru două capete de acuzare cu privire la nesupunerea civilă, însă a negat acuzaţiile, conform documentelor judiciare consultate de jurnalişti de la AFP.

În luna februarie 2024, un judecător din Londra a hotărât să renunţe la cercetările judiciare care o vizau pe Greta Thunberg pentru tulburarea ordinii publice în timpul unei demonstraţii contra industriei hidrocarburilor, care s-a desfășurat în luna octombrie 2023. Judecătorul a considerat că Poliţia a făcut o reprimare excesivă a acelei manifestații.

Greta Thunberg a fost condamnată de două ori de către tribunale din Suedia, în iulie 2023 şi în octombrie 2023, la plata unor amenzi pentru nesupunere civilă în timpul unor manifestații pentru protejarea climei, conform spuselor ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel