Grecia cere explicații FMI, după un document Wikileaks. Româncă, în mijlocul scandalului

Grecia cere explicații FMI după ce Wikileaks a publicat un document cu privire la negocierile dintre Atena și creditorii ei, in care reprezentanții FMI evocă un posibil default al țării.

"Guvernul grec cere explicații FMI pentru a ști dacă... un default al Greciei, cu puțin timp înaintea referendumului (asupra menținerii Marii Britanii în Uniunea Europeană), este poziția oficială a Fondului", a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului Olga Gherovassili într-un comunicat. "Prim-ministrul va trimite imediat o scrisoare oficială Christinei Lagarde cu privire la acest subiect", a transmis biroul premierului Alexis Tsipras.

"Noi nu comentăm asupra unor scurgeri (de informații) sau presupuse rapoarte legate de discuții interne", a reacționat la rândul său FMI într-un comunicat prin e-mail. "Am indicat clar ceea ce credem că este necesar pentru găsirea unei soluții durabile la problemele economice cu care se confruntă Grecia", o soluție "care să pună Grecia pe o traiectorie de creștere durabilă, susținută de o serie de reforme credibile însoțite de reducerea datoriilor de la partenerii ei europeni", a adăugat FMI, potrivit Agerpres.

Wikileaks a publicat ceea ce organizația prezintă a fi o transcriere a unei conferințe telefonice ce a avut loc la 19 martie mai ales între Poul Thomsen, șeful departamentului Europa al Fondului, și Delia Velculescu, șefa misiunii FMI pentru Grecia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel