Grecia. Ambasada Austriei, ocupată de anarhiști

Bogdan Cotigă / 17 aug 2018 / 15:22 Salveaza PDF Comentarii
grecia
Descriere foto: grecia

Un grup de anarhişti greci a ocupat pentru scurt timp vineri ambasada Austriei la Atena, pentru a protesta faţă de politicile guvernului de la Viena ce privesc migraţia şi forţa de muncă.

Membrii grupului au intrat în salonul ambasadei şi au împrăştiat manifeste cu un mesaj în care criticau posibila introducere a zilei de lucru de 12 ore şi a 60 de ore de lucru săptămânale, precum şi poziţia dură a guvernului de la Viena împotriva migraţiei.

Grupul anarhist a avut mai multe ținte

Dar incidentul s-a încheiat rapid, fără ca în sediul misiunii diplomatice să se fi înregistrat pagube. Acest grup anarhist de stânga denumit Rubicon (Ruvikonas) a mai recurs şi în trecut la astfel de atacuri. Printre instituţiile vizate de acţiunile sale se numără tribunale, reprezentanţa de la Atena a companiei aeriene turce Turkish Airlines şi o agenţie de colectare a datoriilor. Cele mai multe dintre acţiunile acestui grup au purtat mesaje împotriva politicilor de austeritate pe care guvernele succesive de la Atena au fost nevoite să le aplice în schimbul programelor internaţionale de asistenţă financiară.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23