Grădinița Groazei: Judecătorul Bogdan Arhip cercetat pentru două abateri disciplinare

Inspecţia Judiciară a înaintat, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) acţiunea disciplinară exercitată în cazul judecătorului constănţean Bogdan Alexandru Arhip, cu privire la modul de instrumentare a dosarului cunoscut sub numele de "Grădiniţa groazei". Arhip a devenit celebru după ce a cerut audierea unor copii de doar câțiva ani. 

Magistratul de la Judecătoria Constanţa a fost cercetat pentru două abateri disciplinare prevăzute de Statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit unui comunicat al Inspecţiei Judiciare. 

"Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară privindu-l pe domnul judecător Arhip Bogdan Alexandru de la Judecătoria Constanţa (...), reţinându-se că judecătorul, în cazul primei abateri, a omis să verifice din oficiu dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii preventive a controlului judiciar, nu a pus în discuţie solicitările experţilor şi a refuzat să discute cererile acestora, a refuzat să pună în discuţia părţilor cererea formulată de una dintre acestea şi a stabilit măsuri contradictorii în şedinţele de judecată cu privire la modul şi calitatea în care au fost citate persoane minore, precum şi în privinţa modului în care urma să se desfăşoare audierea, iar în cazul celei de-a doua abateri a manifestat o atitudine improprie caracterului solemn al şedinţei de judecată", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, acţiunea disciplinară a fost înaintată Secţiei pentru judecători în materie disciplinară a CSM, care va decide cu privire la răspunderea judecătorului în cauză.

Verificări, încă din vară

Inspecţia Judiciară a început verificările preliminare în cazul magistratului constănţean în luna iulie, iar pe 16 septembrie a fost dispusă începerea cercetării disciplinare.

Preşedintele CSM, Mircea Aron, a sesizat în luna iulie Inspecţia Judiciară cu privire la cazul copiilor de la o grădiniţă din Constanţa, aflat în curs de judecată.

Potrivit unui comunicat de presă transmis atunci de CSM, Inspecţia Judiciară a fost sesizată în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la activitatea, conduita şi respectarea obligaţiilor profesionale de către judecătorul Bogdan Alexandru Arhip din cadrul Judecătoriei Constanţa.

Sesizarea a fost făcută după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora judecătorul Bogdan Alexandru Arhip a emis mandate de aducere a unor copii de câţiva ani.

În dosarul Centrului educaţional şi de dezvoltare timpurie Micul Regat din Constanţa, mai multe cadre didactice de la această instituţie sunt acuzate de purtare abuzivă, ele fiind judecate după ce au fost reclamate că au maltratat copiii, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel