Gorj:Primarul oraşului Bumbeşti Jiu şi doi consilieri locali din Padeş şi Văgiuleşti, radiaţi din PNL

Preşedintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în şedinţa Biroului Permanent Judeţean de joi seara, s-a luat decizia radierii de drept din partid a primarului oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, dar şi a altor doi consilieri locali din comunele Padeş şi Văgiuleşti.

"Am dizolvat birourile permanente locale din organizaţiile noastre din Turceni şi Bumbeşti Jiu, acolo unde rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor şi am avut şi alte situaţii, cum este cazul Bumbeştiului Jiu, în care, în campania electorală, au fost o serie întreagă de manifestări care nu au adus beneficii, ci daune PNL, şi am numit preşedinţi interimari şi la Turceni şi la Bumbeşti Jiu. De asemenea, s-a mai luat măsura radierii de drept din partid a domnilor consilieri Viorel Nicolcioiu de la Padeş şi Nicuşor Golea de la Văgiuleşti şi a domnului primar al oraşului Bumbeşti Jiu, domnul Constantin Bobaru", a precizat Vîlceanu.

Deputatul a afirmat că, în cazul celor doi consilieri, motivul radierii a fost acela că nu şi-au achitat cotizaţia către partid, iar în cazul primarului oraşului Bumbeşti Jiu, Constantin Bobaru, în afara de neplata cotizaţiei, Vîlceanu a susţinut că atitudinea acestuia a adus "grave prejudicii partidului, mai ales în campania electorală".

"Domnul Bobaru, chiar înaintea campaniei, a fost prezent la o conferinţă de presă a PSD, alături de liderii PSD, mulţumindu-le pentru nimic, pentru că eu nu ştiu şi nu poate nici măcar un cetăţean din Bumbeşti Jiu să-mi spună ce a făcut PSD pentru Bumbeşti Jiu ca să meargă vreun primar PNL sau orice alt primar să mulţumească conducerii PSD. Nu mai spun că acea imagine a făcut, pur şi simplu, înconjurul ţării, contribuind la un avantaj pentru adversarii politici. (...) De asemenea, în timpul campaniei, domnul Bobaru a făcut o vizită în Uzina Mecanică Sadu împreună cu domnul Bădălău. (...) Un alt aspect mai mult de procedură sau intern, de statut, care a stat la baza luării acestei decizii este faptul că domnul Bobaru nu a plătit cotizaţia la partid cred că de ani de zile, nu-mi aduc aminte să fi plătit vreodată, de fapt", a mai spus Vîlceanu.

Potrivit deputatului, cei doi consilieri radiaţi îşi pierd calitatea de aleşi, însă, conform legii, primarii îşi pierd calitatea de edil numai dacă părăsesc, din proprie iniţiativă, partidul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel