Gorj: 100 de cabanieri şi hotelieri au ieșit în stradă

Aproximativ 100 de cabanieri şi hotelieri din zona montană Rânca au protestat luni în Piaţa Prefecturii din Târgu-Jiu, aceştia având mai multe solicitări pe care le-au transmis autorităţilor locale şi judeţene.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei concesionarilor Corneşu Mare din Rânca, Pănescu Constantin, printre cerinţele protestatarilor se numără asfaltarea străzilor, dezvoltarea domeniului schiabil, funcţionarea canalizării şi a telescaunului şi înfiinţarea unor locuri de joacă şi parcuri pentru copii.

'Nu mai putem să suportăm indeciziile autorităţilor din ultimii ani. Din 2014, de când s-a închis Transalpina, atunci s-a format asociaţia noastră, a concesionarilor Corneşu Mare din toată zona Rânca. (...) Cu mari eforturi din partea unor autorităţi în anul următor s-a deschis, s-a văzut un plus. Haideţi să vedem acum dacă autorităţile ne iau în seamă şi ne ascultă, dacă vor să asfalteze străzile în Rânca, nu trebuie mai mult de cinci kilometri de asfalt, dacă 500 de metri se făceau în fiecare an în ultimii zece ani era totul bine, nu erau noroaie', a precizat Constantin Pănescu.

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Gorj, Ciprian Forescu, a declarat că problemele din zona montană Rânca se datorează faptului că staţiunea este administrată de două unităţi administrativ-teritoriale (UAT).

'Dintre problemele pe care le pun pe tapet cabanierii, majoritatea sunt cunoscute ca fiind cât se poate de reale şi mă refer aici la latura de infrastructură, la probleme care din nefericire sunt dintr-o situaţie dificilă, 'graţie' modului în care este administrată această zonă turistică. UAT Baia de Fier şi UAT Novaci împart teritoriile acestei zone, peste acestea vorbim şi despre teritorii care se află în cadrul unor obşti. Până la urmă cred că protestul acesta ar trebui să se transforme mai mult într-o unire a reprezentanţilor acestor entităţi, fie administrative, fie private sau de altă natură şi împreună la masa discuţiilor să se găsească soluţia cea mai corectă şi cea mai coerentă. (...) În acest moment ne lovim, din nefericire, de o neînţelegere între cele două localităţi care administrează fiecare zona sa, vorbesc de localitatea Baia de Fier şi de oraşul Novaci', a afirmat Ciprian Florescu. Printre motivele care i-au determinat pe proprietarii din Rânca să protesteze luni la Târgu-Jiu s-a numărat şi decesul unui copil de 4 ani, care a murit în data de 26 martie, după ce a căzut într-o hazna din apropierea casei de vacanţă a familiei din zona montană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel