Google Maps primește un update deosebit

Google Maps
Google Maps

Google și-a actualizat aplicațiile Maps și Earth cu imagini noi, de rezoluție superioară, oferite de NASA.



Compania a anunțat că a început să folosească imaginile oferite de satelitul NASA Landsat 8. Acesta oferă imagini mai clare și mai detaliate ale planetei.

Din 2013, Google a folosit imaginile furnizate de satelitul Landsat 7. Nu doar că acestea erau la o rezoluție mai slabă, dar conțineau și diverse defecte din cauza unei defecțiuni suferite de satelit încă din 2003. Unele regiuni ale lumii nu aveau deloc imagini din această cauză, scrie profit.ro.

Google se laudă că noua bază de imagini este compusă din peste 700 de trilioane de pixeli.

Compania americană poate folosi gratuit imaginile, deoarece NASA oferă sub licență Open Source conținutul realizat de sateliții Landsat. Agenția spațială americană dorește, în primul rând, să le ofere cercetătorilor din diverse domenii imagini cât mai clare ale planetei.

Imaginile furnizate de NASA sunt folosite de Google atât pentru serviciul Google Maps, disponibil tuturor în browser și pe dispozitivele mobile, cât și în cadrul mai puțin cunoscutei aplicații Google Earth. Acesta oferă un set de instrumente dedicate celor care cercetează, de exemplu, schimbările climatice. Printre altele imaginile din Google Earth pot fi adnotate, salvate și organizate pe categorii.

Cei care doresc să observe calitatea noilor imagini folosite de Google pot naviga, de exemplu, deasupra orașului New York, acolo unde acestea au fost deja actualizate. Cel mai probabil, actualizarea globală se va produce treptat. La nivelul Bucureștiului sunt folosite încă imagini din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel