Google a suspendat serviciul Map Maker, din Google Maps

[] []

13 mai 2015 / 10:39
Salveaza PDF Comentarii

Google a decis să suspende serviciul Map Maker din cadrul Google Maps, după ce un utilizator cu chef de glume a desenat pe harta Pakistanului o imagine în care Android urinează pe Apple.

Google Maps a fost şi în trecut victima editărilor fără sens. Modificările nedorite s-au înmulţit în ultimul an, incidentul Bugdroid fiind doar cel mai celebru, iar compania se vede nevoită să suspende serviciul care pune la dispoziţia utilizatorilor instrumentele necesare pentru editarea hărţilor, informează go4it.ro.

Google a investit foarte mult în colectarea datelor necesare pentru construirea celui mai faimos serviciu de cartografie al momentului, începând cu licenţiere sau achiziţia de hărţi şi terminând cu captura foto panoramică Street View.

Aportul utilizatorilor este însă necesar pentru completarea punctelor de interes sau actualizarea rapidă a schimbărilor survenite la nivel local, însă unele persoane au încercat şi au reuşit să păcălească sistemul de moderare Google pentru a insera spam sau elemente grafice nedorite.

Conform declaraţiei oficiale, Google a suspendat procesarea automată a schimbărilor sau moderarea de către utilizatori a acestora, toate schimbările urmând să fie analizate, aprobate sau respinse doar de către angajaţii companiei. Renunţarea la sistemul automat a dus la creşterea numărului de modificări din coada de aşteptare, iar compania a decis să suspende cu totul serviciul Map Maker până în clipa în care va analiza toate reclamaţiile vechi şi toate editările noi.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29