EXCLUSIV  Gogonele sau roșii cherry? Care sunt mai sănătoase aflăm de la medicul Lygia Alexandrescu: Categoric! Conțin multe vitamine / video

Fotografie de la Suvan Chowdhury: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/agricultura-sanatate-fructe-fruct-428301/
Fotografie de la Suvan Chowdhury: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/agricultura-sanatate-fructe-fruct-428301/

Ce sunt mai sănătoase? Gogonelele sau roșiile cherry?

Aflăm răspunsul de la Lector Dr. Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție.

Despre legumele și fructele din import, specialistul a zis: „Nu au valoare nutrițională pentru că vin din țări îndepărtate, vin din terenuri care nu au legătură cu gena noastră și există o legătură foarte importantă între gena consumatorului și alimentul care vine din pământul unde trăim. Pentru români, roșia de vară are cu totul alte beneficii, ca antioxidant, consumat vara, față de roșiile cherry din supermarket, împachetate în plastic și care vin de la distanță foarte mare. Până la urmă, vorbim de un un proces de degradare prin care trece produsul, adică de unde vine până pe masa noastră iarna. Vara este altceva, mâncăm local și la timp”. 

Unde sunt mai multe vitamine: în gogonelele din borcan sau în roșiile cherry?

Lector Dr. Lygia Alexandrescu a dat răspunsul ferm: în gogonele, categoric!

„Gogonelele au fost culese și conservate în sare care, până la urmă, este un conservant universal. Și la sare mai sunt niște discuții cum ar fi creșterea tensiunii etc. Dar dacă este să vorbim despre absorbția nutrienților, categoric aceștia se vor absorbi mai bine din gogonelele murate și fermentate față de ce mâncăm adus de departe”, a spus specialistul la DC Medical.

Vedeți aici interviul cu Lector Dr. Lygia Alexandrescu:

VEZI ȘI: Cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Aceasta este pâinea reală - https://www.dcnews.ro/cea-mai-buna-paine-lygia-alexandrescu-aceasta-este-painea-reala_905627.html

Gogonelele protejează sistemul nervos şi pe cel endocrin şi sunt cele mai puternice alimente anti-obezitate. S-a demonstrat în mod ştiinţific că există principii active cu o capacitate extraordinară de vindecare în coaja şi în pulpa gogonelelor, ceea ce le conferă acestora un loc aparte în lumea plantelor medicinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel