GLUMA ZILEI din fotbal! Lionel Messi și-a găsit echipă

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Lionel Messi și-a găsit un nou club, anunță VfL Wolfsburg.

Clubul finanțat de Volkswagen a profitat de situația de cumpănă în care se află FC Barcelona în legătură cu contractul superstarului argentinian Lionel Messi, al cărui contract a expirat la miezul nopții dintre 30 iunie și 1 iulie. Astfel, Wolfsburg a postat pe Facebook: „Stați, am auzit bine că cineva nu mai are contract? Uite așa așteptăm pentru acel «Comunicado Oficial»...”.

Cu locul 4 în sezonul 2020-2021 în Bundesliga, nemții de la Wolfsburg vor participa în grupele UEFA Champions League. Clubul este faimos pentru legăturile cu Volkswagen. Chiar dacă legile de fotbal germane nu permit companiilor private să dețină mai mult de 49% dintr-un club de fotbal, excepție fiind Wolfsburg și Bayer Leverkusen. Astfel, fanii dețin întotdeauna minim 51% din acțiunile echipelor lor favorite.

Foto: VfL Wolfsburg. Pagina de Facebook a decis ca postarea să nu poată fi încorporată

Ce se întâmplă cu Messi?

Lionel Messi nu și-a reînnoit contractul cu FC Barcelona înainte de miezul nopții dintre 30 iunie și 1 iulie, astfel că argentinianul de 34 de ani a devenit liber de contract, anunță BBC. Astfel, cluburile care puseseră ochii pe cel considerat unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii, Manchester City și Paris Saint-Germain, pot începe negocierile pentru a-l aduce gratuit.

Astfel, la 12 luni de când a forțat plecarea de la FC Barcelona, mutare blocată de fostul președinte Josep Maria Bartomeu, Lionel Messi poate oficial să facă acest lucru. După luni întregi de zvonuri și negocieri, argentinianul nu a extins până acum înțelegere. Discuțiile ar continua, spun sursele familiare clubului, iar Lionel Messi ar putea rămâne pe Camp Nou. Totuși, situația este mult mai dificilă acum că argentinianul poate pleca pe niciun euro.

FC Barcelona spera să anunțe extinderea până la 1 iulie

Expertul de fotbal spaniol Guillem Balague a spus la începutul acestei săptămâni că Barcelona a „crescut nivelul ritmului” cu care se negociază contractul, sperând că conducerea va putea anunța că Lionel Messi rămâne pe Camp Nou până la startul lunii iulie. „Înnoirea contractului lui Lionel Messi este prioritatea președintelui Joan Laporta și în prezent negociază direct cu tatăl și reprezentantul lui Messi, Jorge”, a spus acesta. „Pentru a putea să-l țină pe argentinian, clubul va trebui să reducă salariile cu aproximativ 200 milioane euro pentru a respecta legile de fairplay financiar ale LaLiga”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel