Giurgiu: Amendă de 2.500 de lei aplicată unui cetăţean care a incendiat o mirişte şi flăcările s-au extins

Un cetăţean în vârstă de 72 de ani din localitatea Hulubeşti, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, a primit o amendă de 2.500 de lei după ce a incendiat o mirişte fără să aibă permis de lucru cu focul iar flăcările s-au extins şi la proprietăţile vecine.

"Am fost solicitaţi să intervenim în localitatea Hulubeşti, comuna Călugăreni, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Pompierii ajunşi la faţa locului au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 72 de ani a ars anumite resturi de vegetaţie uscată şi mirişte fără obţinerea permisului de lucru cu focul şi fără luarea măsurilor de împiedicare a propagării focului la vecinătăţi, ceea ce a dus şi la arderea unor suprafeţe de teren învecinate", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

El spune că pompierii au reuşit stingerea incendiului iar bărbatul care s-a făcut vinovat de lucru cu focul fără permis şi fără luarea măsurilor de împiedicare a extinderii focului la vecinătăţi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

"Aceasta este prima amendă de acest gen aplicată în acest an pentru că, de obicei, cei care îşi curăţă terenurile agricole de vegetaţie uscată prin arderea acesteia nu sunt găsiţi de pompieri la locul producerii incendiului", a completat Florin Neguţ.

Conducerea ISU Giurgiu atrage atenţia tuturor celor care nu respectă prevederile legale privind lucrul cu focul că riscă să fie sancţionaţi contravenţional cu amendă.

Totodată, pompierii atrag atenţia că astfel de incendii de vegetaţie pot duce şi la pierderea de vieţi omeneşti, aşa cum s-a întâmplat în urmă cu o lună în localitatea Bulbucata, judeţul Giurgiu, când trupul unui bărbat a fost găsit carbonizat după ce a încercat să ardă resturile vegetale de pe un teren care îi aparţinea. În acest caz, vântul a dus la extinderea cu repeziciune a focului iar bărbatul a sfârşit ars în timp ce încerca să stingă focul.

Potrivit ISU Giurgiu, în ultimele trei luni pompierii giurgiuveni au intervenit în judeţ pentru stingerea unui număr de 557 de incendii de vegetaţie uscată, mirişte şi gunoi menajer, incendii care au cuprins o suprafaţă totală de 474 de hectare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel