Giuliani, scrisoare Iohannis. Replică în New York Times

Rudolph Giuliani a făcut o nouă precizare, legată de scrisoarea trimisă președintelui Klaus Iohannis. 

Astfel, pe 29 august, Rudolph Giuliani a spus, pentru The New York Times, că ”scrisoarea sa adresată președintelui României face parte din practica sa privată și nu are nimic de-a face cu guvernul american”.

Sursa citată scrie că în mod neașteptat, Rudolph W. Giuliani, avocatul personal al Președintelui Trump, a intrat în dezbatere și a trimis o scrisoare președintelui român, Klaus Iohannis, criticând eforturile anticorupție ale țării.

În scrisoarea, din data de 22 august, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la "deteriorarea continuă a statului de drept sub pretextul unei aplicări eficiente a legii" în România. Giuliani a scris că ar trebui acordată amnistie celor care au fost condamnați în represiune, citând "excesele" agenției anticorupție a țării.

Avocat și consultant independent

Rudolf Giuliani a declarat, miercuri, că, în ciuda faptului că îl reprezentă pe Trump, el este "încă un avocat și consultant independent". El a spus că legătura cu România a fost prin intermediul companiei sale de securitate Giuliani Security & Safety, care ține de Freeh Group International Solutions, o companie de securitate condusă de Louis J. Freeh, fost director al FBI.

"Nu are nimic de-a face cu guvernul american", a spus Giuliani, citat de New York Times, referindu-se la scrisoarea către Iohannis. "Ofer sfaturi în domeniul securității, al aplicării legii și al terorismului în multe țări ale lumii. Toți avocații privați ai președintelui au afaceri private", a mai spus Giuliani pentru sursa citată.

De la Ambasada SUA de la București a sosit și un comunicat oficial în care se spune că ”Guvernul Statelor Unite ale Americii nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al ambasadei, Donald L. Caroll, cu referire la scrisoarea pe care Rudolph Giuliani a transmis-o preşedintelui Klaus Iohannis şi preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Vezi și: Giuliani, scrisoare Iohannis: S-a bazat pe raportul lui Freeh



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel