GIP: Un judecător de la Curtea de Apel, avocat al Cameliei Bogdan la CEDO. A fost sesizat CSM

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Mugur Ciuvică anunță că Grupul de Investigații Politice a sesizat CSM fiindcă un judecător în funcție, de la Curtea de Apel București, ar fi luptat împotriva statului român, la CEDO, ca avocat al Cameliei Bogdan.

Avocata Cameliei Bogdan în procesul pierdut la CEDO a fost judecătoarea Lucia Zaharia de la Curtea de Apel București, susține GIP, iar un birou al Curții de Apel ar fi fost folosit drept adresă de corespondență pentru avocata Cameliei Bogdan. 

”Potrivit Legii privind statutul judecătorilor și procurorilor, judecătorii pot să-și reprezinte colegii, dar exclusiv în fața instanțelor disciplinare naționale. Judecătoarea Lucia Zaharia nu avea dreptul să fie avocata Cameliei Bogdan la CEDO, susține Grupul de Investigații Politice.

În 20 octombrie 2022, Camelia Bogdan a pierdut la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) procesul intentat în urma celei de a doua excluderi din magistratură.

Potrivit deciziei CEDO, Camelia Bogdan a fost reprezentată în acest proces de „dna A. L. Zaharia, avocat din București”. În realitate „avocata” A. L. Zaharia este una și aceeași persoană cu Anamaria Lucia Zaharia, judecătoare la Curtea de Apel București.

Potrivit documentelor CEDO, făcute publice chiar de Camelia Bogdan, adresa de corespondență a avocatei sale a fost „Curtea de Apel București, Secția a VI-a, Splaiul Independenței nr. 5, biroul E 86, București, Sector 4, Romania”.

Judecătoarea Lucia Zaharia este co-președinte al Asociației Forumul Judecătorilor, asociație care a intervenit în favoarea Cameliei Bogdan în toate procesele disciplinare ale acesteia. Camelia Bogdan este și ea membră a Asociației Forumul Judecătorilor. În 2022, judecătoaea Zaharia a candidat, fără succes, pentru un loc în Consiliul Superior al Magistraturii.

GIP a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu săvârșirea unei abateri disciplinare de către judecătoarea Anamaria Lucia Zaharia”, a scris Mugur Ciuvică pe blogul Grupului de Investigații Politice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel