Gianluigi Buffon (Juventus Torino), RECORD în Serie A. L-a întrecut pe fostul fundaş al formaţiei AC Milan, Paolo Maldini

Italianul Gianluigi Buffon, portarul echipei Juventus Torino, a disputat al 903-lea său meci oficial la nivel de club, doborând recordul all time deţinut de compatriotul său Paolo Maldini, fostul fundaş al formaţiei AC Milan, informează Gazzetta dello Sport. 

În vârstă de 41 ani, Buffon a evoluat pentru a 658-a oară în poarta Juventus, sâmbătă, în meciul cu SPAL Ferrara (2-0) din Serie A, după ce a mai îmbrăcat anterior de 220 de ori tricoul echipei Parma şi de 25 de ori pe cel al francezilor de la Paris Saint-Germain.

Cunoscutul goalkeeper italian a debutat în Serie A pe 19 noiembrie 1995, la meciul dintre Parma şi AC Milan, disputat pe stadionul Ennio Tardini. În 24 de sezoane, Buffon a cucerit 9 titluri de campion al Italiei, unul de campion al Franţei, a disputat trei finale de Liga Campionilor şi a câştigat o Cupă UEFA. Pe lângă cele 903 meciuri la nivel de club, el a îmbrăcat de 176 de ori tricoul naţionalei Italiei, cu care a cucerit Cupa Mondială în 2006.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel