Gianluca Ferrero este noul preşedinte al clubului Juventus Torino

Gianluca Ferrero
Gianluca Ferrero

Gianluca Ferrero a fost numit oficial miercuri preşedinte al clubului Juventus Torino, după demisia lui Andrea Agnelli la sfârşitul lunii noiembrie pe fondul unei anchete judiciare privind o posibilă fraudă financiară, scrie AFP.

Gianluca Ferrero, un expert contabil în vârstă de 60 de ani,  a fost candidatul desemnat la sfârşitul anului trecut de Exor, holdingul familiei Agnelli, care controlează cel mai de succes club de fotbal italian (36 de titluri în ligă), după demisia lui Agnelli şi a board-ului de conducere.

La adunarea generală de miercuri dimineaţă, acţionarii au ales noul consiliu de administraţie, care l-a numit apoi pe Ferrero drept preşedinte şi pe Maurizio Scanavino director general. Noua conducere va avea sarcina de a redresa situaţia sportivă a lui Juventus Torino, dar mai ales situaţia financiară îngrijorătoare: clubul a înregistrat pierderi de peste 200 de milioane de euro în ultimele două sezoane şi se află în vizorul UEFA şi al justiţiei italiene pentru posibile nereguli contabile.

Juve este suspectată că a manipulat piaţa difuzând informaţii financiare părtinitoare, dar şi că ar fi produs facturi pentru tranzacţii inexistente, în perioada 2018-2021. Pe 1 decembrie, Agnelli, care o conducea pe Juventus din 2010, a făcut obiectul unei cereri de sesizare în instanţă, alături de alţi unsprezece foşti oficiali ai grupării, pentru aceste presupuse nereguli legate de finanţele clubului, listat la bursă.

Vezi și: Australian Open 2023. Irina Begu, în turul al doilea la la Melbourne

Cu doua zile mai devreme, el a demisionat împreună cu întregul consiliu de administraţie, sub presiunea unei anchete asupra acestor presupuse nereguli contabile. Agnelli a justificat încă o data acţiunile foştilor oficiali ai lui Juve, asigurând că 'analizele aprofundate efectuate în ultimele săptămâni de experţi independenţi au confirmat că consiliul nostru de administraţie a acţionat corect'.

Dar, deoarece clubul va trebui să se apere şi să demonstreze 'motivele întemeiate şi legitime' ale comportamentului său, Agnelli a considerat că este 'oportun să facă un pas înapoi' pentru a facilita misiunea echipei şi a noului consiliu, care trebuie să fie numit oficial la mijlocul lui ianuarie. 'Juventus trece înainte de toate şi de toţi, până la capăt', spunea în decembrie Agnelli, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel