Ghicitoarele şi vrăjitoarele pot să lucreze cu carte de muncă de la 1 ianuarie

prezicatoare
prezicatoare

Ocupaţiile de astrolog şi prezicător vor deveni oficiale în România de la 1 ianuarie 2011, după cum a decis Guvernul printr-o hotărâre publicată joi în Monitorul Oficial.

În Hotărârea privind aprobarea structurii Clasificării ocupaţiilor din România, la secţiunea „Alţi lucrători în domeniul serviciilor personale” apare şi categoria astrologi, prezicători şi asimilaţi, alături de însoţitori şi valeţi, agenţi de pompe funebre şi îmbălsămători. La aceeaşi secţiune sunt trecuţi şi instructorii auto. De asemenea, clasificarea adoptată de Guvern în şedinţa din 23 decembrie prevede şi categoria de angajaţi manechine şi asimilaţi în cadrul secţiunii „Alţi lucrători în domeniul vânzărilor”, informează Agerpres.

Au făcut oficială meseria care se bazează pe o pseudoștiință. Ce facem cu definiția din DEX?

Noul dicţionar explicativ al limbii române, apărut la Editura Litera Internaţional în 2002, defineşte astrologia drept o pseudoştiinţă care pretinde a prezice viitorul după poziţia şi mişcarea aştrilor. La rândul său, termenul de prezicător este definit de dicţionarul explicativ al limbii române apărut la Editura Univers Enciclopedic în 1998 drept persoană care se îndeletniceşte cu ghicitul viitorului cuiva în cărţi, în cafea, în palmă.

În textul actului normativ adoptat de Executiv se arată că documentul ţine seama de regulamentele Comisiei Europene în ceea ce priveşte Clasificarea internaţională standard a ocupaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel