Gheorghe Zamfir, foc și pară după drama 'Colectiv': De o vreme tac

Gheorghe Zamfir constată că tinerii ascultă rock și că nu se îndreaptă spre adevărata cultură muzicală.

"De o vreme tac.... Ce poţi spune, ce poţi simţi, ce poţi comenta când semeni de-ai noştri se sting în chinuri în cel mai absurd joc al sorţii?! Sunt unii care afirmă că aceşti copii, prin muzica lor, au atras mânia lui Dumnezeu. Nu pot să fiu de acord cu această teză. TATĂL NOSTRU are o singură măsură în relaţia divină cu noi: dragostea!", a scris Gheorghe Zamfir pe Facebook.

"Cunoaşteţi foarte bine faptul că muzica Rock nu face parte din genurile mele preferate dar, dragii mei, noi, oare, am făcut destul ca să-i aducem pe aceşti tineri mai aproape de alte ritmuri? Noi suntem cu inima împăcată că am luptat destul de mult ca aceşti copii să aibă o punte discretă, dar solidă, spre adevărata cultură muzicală? Mai mult, în această suferinţă naţională, în acest delirant accident, în acest coşmar care se amplifică din zi în zi prin trecerea în lumea de dincolo a încă unui suflet, unii s-au grăbit să implice Biserica şi să-i judece conducătorii. Mă abţin să fac remarci, însă, cu toţii ştim prea bine că singurul sprijin pe care l-am avut în toată istoria asta a noastră zbuciumată a fost credinţa în neam, glie şi Biserică. Ea ne-a ţinut uniţi, ea ne-a dat speranţă când eram aproape pierduţi la răscrucea intereselor mondiale.

[citeste si]

Acasă, seară de seară, studiez, cum fac de când am pus mâna pe nai pentru prima dată. În ultima săptămână, Doina mea de Jale parcă a căpătat o altă dimensiune fonică, parcă are altă sonoritate. Tuburile naiului vibrează altfel, de parcă sufletele acestor copii s-au ascuns acolo, în bambusul instrumentului meu, pentru a-şi striga neputinţa în faţa tragediei inimaginabile care s-a petrecut, pentru a-şi ţipa disperarea că noi nu mai vrem să respectăm nimic sfânt prin FAPTE şi TĂCERE!", a mai scris artistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel