Gheorghe Ștefan, dezvăluiri din dosarul lui Sorin Blejnar

Gheorghe Ştefan a fost audiat ca martor în dosarul în care Blejnar este acuzat că ar fi ajutat firma omului de afaceri Bruno Berdilă să câştige contracte cu ANAF şi ar fi primit în schimb aproape trei milioane de euro.

Aflat în boxa inculpaţilor şi arestat într-un alt dosar, acesta a declarat la Tribunalul Bucureşti că în 2011 l-a contactat pe Horaţiu Berdilă de la Romsys prin intermediul unui cunoscut pe nume Dan Grigoriu.

“M-a rugat să-i fac o legătură cu conducerea ANAF, cu Blejnar mai exact, deoarece ştia că sunt licitaţii în domeniul IT la ANAF şi a precizat că este dispus să achite un comision de 15-20 la sută din valoarea contractelor. Cerea să fie sprijinit să câştige aceste contracte. L am sunat pe Blejnar imediat, mi-a zis că e la un restaurant. Acolo l-am văzut pe Blejnar împreună cu Codruţ Marta şi cu o altă persoană. I-am prezentat oferta lui Berdilă”, a arătat Ştefan.

“După o săptămână, m-am dus cu Berdilă la Blejnar în birou. Marta era în biroul lui Blejnar. Berdilă a menţionat direct un comision de 20 la sută de data asta. Blejnar l-a sunat pe interior pe directorul Dan Stroe, care a venit în biroul şefului. Berdilă şi Stroe au rămas să stabilească o strategie pentru încheierea contractelor. Nu ştiu dacă s-au mai văzut ulterior sau nu”, a susţinut fostul primar din Pitra Neamţ.

“În vara următoare, în timp ce mă aflăm la Nisa în concediu, m-am întâlnit cu Blejnar întâmplător în zona pietonală. Mi-a zis din proprie iniţiativă că a rezolvat problema contractelor cu Romsys. La fel mi-a zis şi Berdilă când am ajuns în ţară. Mi- a precizat că a achitat comisioanele”, a completat fostul politician.

Întrebat dacă a fost legitimat la intrarea în sediul ANAF, Ştefan a arătat că era o persoană cunoscută şi avea o legitimaţie de acces eliberată de Secretariatul General al Guvernului (SGG), pe care o prezenta când intra în diverse ministere sau instituţii, fără să fie legitimat sau consemnat în registru de către jandarmii de la poartă. Ştefan a mai dezvăluit că făcea frecvent concedii pe Coasta de Azur.

“Îmi petreceam vacanţele la Nisa pentru că fata mea locuia acolo. Nu cred că Blejnar mai era preşedintele ANAF când ne-am întâlnit. În aprilie 2012 a căzut Guvernul Boc prin moţiune de cenzură şi pe Blejnar l-a schimbat Victor Ponta”, a mai arătat Gheorghe Ştefan.

Întrebat de judecătoarea Anca Saru cu cine mai era când s-a întâlnit cu Blejnar, Ştefan a spus că era însoţit în concediu de Mircea Sandu şi de soţia lui, dar şi de patronul hotelului Irisa din Bucureşti. “Mircea Sandu are un apartament în Nisa, nu cred că s-a cazat la hotel”, a mai declarat fostul primar din Piatra Neamţ.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel