Gheorghe Piperea, mesaj emoționant după moartea prof. Stanciu Carpenaru: Îl credeam etern

Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres
Avocat Gheorghe Piperea FOTO: Agerpres

Gheorghe Piperea a scris un mesaj pe rețelele de socializare, după moartea profesorului Stanciu Carpenaru.

"Profesorul Stanciu Carpenaru a plecat la cele sfinte. Pentru generatii intregi de studenti, a fost Profesorul de Drept comercial. Pentru mine, a fost omul cu bun simt si delicatete care mi-a ghidat inceputurile timide in stiinta dreptului si care mi-a facut onoarea de a-i fi co-autor la una dintre lucrarile sale de referinta, comentariul la Legea societatilor comerciale, care a aparut in 5 editii, din 2001 incoace", a scris Gheorghe Piperea, pe pagina de Facebook.

Un reper si un model

"Un reper si un model, mai ales prin modul in care a stiut sa se reinventeze de fiecare data cand a fost nevoit sa treaca de bornele de hotar ale vietii, profesorul Carpenaru a dedicat dreptului chiar si ultima parte a vietii, greu lovita de probleme de sanatate. Nu doar ca a continuat sa conduca doctorate, mult dupa momentul pensionarii, dar a continuat sa scrie carti de drept si, mult mai important, a resuscitat ideea unui Cod comercial pentru Romania, atunci cand Dreptului comercial i se pregatea oficial obstescul sfarsit.

Este o sarcina pe care mi-a lasat-o mostenire - aceea de a scrie arhitecura acestui Cod si a-l promova public, in vederea aducerii sale la viata. O asociatie non-profit, denumita Institutul roman de Drept comercial, a fost ultima opera a profesorului Carpenaru, in acest institut fiind cooptati mari specialisti in Drept comercial, fosti doctoranzi sau colaboratori ai domniei sale, care au acceptat cu entuziasm sa colaboreze pentru a pune in practica ideea noului Cod comercial, lansata de dansul in 2017. Sarcina grea, dar onoranta si obligatorie pentru noi toti", a mai scris el. 

Îl credeam etern

"Stanciu Carpenaru - omul nu a fost diferit de imaginea profesorului. Dar acesta este un adevar numai pentru cei care nu l-au cunoscut direct. Pentru noi, cei ce l-am cunoscut si pretuit si i-am fost discipoli, a fost ca un bunic iubitor. Cred ca cei mai multi dintre noi l-am facut mandru cat a existat. Eu, mai ales, am aceasta convingere. Si mai sunt convins ca acolo, in acel loc mai bun unde se afla, este impacat cu ceea ce a lasat in urma, dar mai ales ca stie ca opera sa va dainui si va fi dusa mai departe de unii dintre noi, cei care l-am stimat si pretuit.

Nu credeam ca voi ajunge la acest moment vreodata, caci il credeam etern pe Profesor, dar : Dumnezeu sa il odihneasca pe profesorul nostru, Stanciu Carpenaru!", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel