Germania respinge apelul lui Kaczyński de a trimite o misiune NATO în Ucraina

Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina / Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina / Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Germania nu este de acord cu afirmațiile lui Jaroslaw Kaczyński potrivit cărora NATO ar trebui să trimită o misiune de menținere a păcii în Ucraina.

O misiune internațională de menținere a păcii cu capacitate militară ar trebui trimisă în Ucraina, a sugerat liderul partidului de guvernământ al Poloniei în timpul unei întâlniri simbolice la Kiev.

„Cred că este necesar să avem o misiune pentru menținerea păcii - NATO, eventual o structură internațională mai largă, dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean“, a spus Jaroslaw Kaczynski.

El a făcut sugestia la o conferință de presă în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în seara zilei de marți cu președintele țării Volodymyr Zelensky. Kaczyński a fost însoțit de primi-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei (citește AICI).

CITEȘTE ȘI   -  Iohannis, apel către NATO: Nu dorim un război cu nimeni, dar nici nu putem să tolerăm să fim slabi

Germania nu susține ideea lui Kaczyński

Membrii NATO, inclusiv Germania și Statele Unite, au exclus deja implicarea Alianței, iar președintele american Joe Biden a avertizat că aceasta ar putea declanșa al treilea război mondial.

Germania a răspuns apelului lui Kaczynski și a spus că reprezintă o „linie roșie” pe care Berlinul nu o va trece, subliniind că trupele NATO trebuie să rămână în afara conflictului, scrie RMX.

Biden trimite armament în valoare de un miliard de dolari în Ucraina

Președintele Biden a subliniat modul în care SUA intenționează să ajute Ucraina, pe măsură ce războiul se prelungește. Casa Albă a confirmat că va cheltui 1 miliard de dolari (764 de milioane de lire sterline) pentru transferul direct de arme către forțele ucrainene.

Biden spune că sprijinul continuu se referă la „a se asigura că Ucraina nu va fi niciodată o victorie pentru Putin”.

Acesta a spus că asistența de securitate acordată de SUA Ucrainei în ultimul an - 650 de milioane de dolari în arme și 350 de milioane de dolari în ajutor suplimentar - reprezintă „mai mult decât am furnizat vreodată”.

Suportul recent anunțat include drone, 800 de sisteme antiaeriene și 9.000 de sisteme antiblindate, precum și mitraliere, puști, lansatoare de grenade și 20 de milioane de cartușe de muniție (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel