Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina

Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina  /  Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki
Jaroslaw Kaczyński: Cred că este necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina / Sursă foto: Facebook Mateusz Morawiecki

Jaroslaw Kaczyński, președintele Partidului Lege și Justiție din Polonia, prezent la Kiev, a spus că ar fi necesară o misiune NATO de menținere a păcii în Ucraina.

O misiune internațională de menținere a păcii cu capacitate militară ar trebui trimisă în Ucraina, a sugerat liderul partidului de guvernământ al Poloniei în timpul unei întâlniri simbolice la Kiev.

„Cred că este necesar să avem o misiune pentru menținerea păcii - NATO, eventual o structură internațională mai largă, dar o misiune care să se poată apăra, care va opera pe teritoriul ucrainean“, a spus Jaroslaw Kaczynski.

El a făcut sugestia la o conferință de presă în capitala Ucrainei, unde s-a întâlnit în seara zilei de marți cu președintele țării Volodymyr Zelensky. Kaczyński a fost însoțit de primi-miniștrii Poloniei, Republicii Cehe și Sloveniei.

Liderii central-europeni au făcut călătoria riscantă la Kiev cu trenul, într-o manifestare de sprijin pentru Ucraina, conform BBC.

Premierul Poloniei: După 30 de ani de șantaj, anul acesta devenim independenți de gazele din Rusia. Nu se fac afaceri cu criminalii de război

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a subliniat importanța conductei de gaz Baltic Pipe pentru securitatea energetică a Poloniei, în timpul unei vizite la amplasamentul pentru extinderea stației de compresoare a gazelor din Goleniów. Morawiecki a vorbit despre țări europene, inclusiv Germania, care au început acum să-și reajusteze politica energetică pentru a-și atenua dependența de gazul rusesc.

„Nu cu mult timp în urmă, UE a trăit într-un fel de beatitudine energetică, dar totul s-a schimbat din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”, a spus el.

„Acum este clar că, pentru Vladimir Putin, gazul livrat în Occident nu reprezintă doar venituri, ci se referă și la a face Europa dependentă de Rusia. Folosind banii pe care Europa îi plătește pentru gaz, Rusia distruge state suverane și face praf dreptul internațional și națiunile nevinovate”, a adăugat el.

Morawiecki a reamintit că, pentru a asigura securitatea energetică, guvernul polonez a revenit la conceptul conductei baltice 2015. El a menționat că noua infrastructură va permite Poloniei să obțină independența energetică (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel