Germania, îndemn către China: Nu înarmați Rusia, ci discutați cu Ucraina despre un plan de pace

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut joi Chinei să nu trimită arme pentru a ajuta războiul Rusiei în Ucraina.

Cancelarul Germaniai, Olaf Scholz, a cerut Beijingului să exercite presiuni asupra Moscovei pentru a-și retrage forțele militare din Ucrainam potrivit Straits Times.

Într-un discurs în Parlamentul german, Scholz a spus că este dezamăgitor faptul că Beijingul s-a abținut să condamne invazia rusă, deși a salutat eforturile sale de detensionare nucleară.

”Mesajul meu către Beijing este clar: folosiți-vă influența la Moscova pentru a îndemna retragerea trupelor ruse”, a spus el. ”Și nu livrați nicio armă agresorului Rusia.”

Remarcile lui Olaf Scholz au subliniat modul în care răspunsul internațional la războiul din Ucraina a evidențiat diviziunile globale. China și India s-au abținut să condamne invazia rusă.

SUA caută aliați apropiați cu privire la posibilitatea de a impune noi sancțiuni Chinei dacă Beijingul oferă sprijin militar Rusiei pentru războiul său din Ucraina, au declarat surse pentru Reuters săptămâna aceasta.

Consultările, care sunt încă într-o etapă preliminară, sunt menite să obțină sprijin din partea unor țări pentru a coordona sprijinul pentru orice posibile restricții.

La rândul ei, China a publicat un document în 12 puncte care solicită o încetare a focului cuprinzătoare, care a fost întâmpinată cu scepticism în Occident.

În timp ce salută poziția Beijingului cu privire la de-escaladarea nucleară, Scholz a spus: ”Se poate aștepta pe bună dreptate ca China să-și discute ideile cu principalele părți interesate: cu ucrainenii și cu președintele Zelenski”. El a mai adăugat că Vladimir Putin nu este pregătit pentru discuții privind o ”pace justă” și încheierea războiului. ”Nimic nu sugerează că Vladimir Putin va veni la masa negocierilor în acest moment”, a spus Scholz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel