Germania, despre relațiile sexuale între frate și soră

Incestul între frate și soră, unul dintre actualele subiectele tabu este un fenomen foarte rar întâlnit în societățile occidentale. Cu toate acestea, Germania propune dezincriminarea acestuia, motivând că legea penală nu este un mijloc pentru a proteja o astfel de temă interzisă, de altfel, în unele medii.

Membrii Consiliului de etică s-au sesizat cu privire la tema incestului după cazul foarte mediatizat al unui cuplu din Leipzig (est), câmd doi tineri care s-au cunoscut când erau deja adulţi, după o copilărie haotică.

În pezent, cuplul are patru copii, dintre care doi au handicapuri. De asemenea, acesta a făcut obiectul mai multor condamnări: Patrick Stübing a petrecut trei ani în închisoare și Susan K. a fost plasată într-o instituție pentru retarzi mintali.

Consiliul de etică din Germania, cu o majoritate de 14 membri la nouă, apreciază că "legea penală nu este mijlocul adaptat de a proteja un tabu social" şi nici de a "impune standarde sau bariere morale", ci vizează numai să protejeze "persoanele" şi "ordinea socială" împotriva unor atingeri grave.

Citește și: Numele unei insule din Canada care face femeile să roșească 

Avizul Consiliului de etică nu obligă în nici un fel deputaţii germani, dar prefigurează adesea o schimbare a legislaţiei.

Germania, Marea Britanie, Danemarca, Grecia şi Elveţia consideră incestul o infracţiune penală și în Canada există pedepse cu până la 14 ani de închisoare.Franța și spania consideră că acesta nu constituie o infracțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel