Germania, avertisment pentru Trump

Ministrul de externe german, Heiko Maas, l-a avertizat pe preşedintele american Donald Trump să nu încheie un acord unilateral cu Rusia în detrimentul aliaţilor occidentali ai SUA.

Mass recunoaște că e nevoie de dialog cu Rusia, dar nu în orice situație. 'Am spus întotdeauna că avem nevoie de dialog cu Rusia. De aceea este bine că Washingtonul şi Moscova discută între ele. Ar fi un pas înainte dacă această întâlnire va oferi impulsul pentru o dezarmare nucleară', a declarat Maas pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Însă Maas a adăugat: 'Acela care îşi jigneşte partenerii, riscă să piardă la sfârşit. Acordurile unilaterale încheiate în detrimentul partenerilor vor afecta în cele din urmă şi SUA'. Trump, care se va întâlni luni cu preşedintele rus Vladimir Putin în Finlanda, a declarat săptămâna aceasta că Germania este 'captiva Rusiei' din cauza dependenţei energetice. Joi, Trump l-a descris pe Putin mai degrabă ca pe un 'competitor' decât ca pe un 'inamic' şi a spus că se aşteaptă să se înţeleagă bine la primul lor summit de la Helsinki. De asemenea, Trump a apreciat că întâlnirea cu liderul de la Kremlin ar putea fi cea mai uşoară întrevedere din timpul vizitei sale din Europa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel