Germania, anunț despre soarta jurnalistului turc anti-Erdogan

Bogdan Cotigă / 29 oct 2018 / 20:36 Salveaza PDF Comentarii
Lira turcească, revenire spectaculoasă. Ajutor strategic pentru Erdogan
Descriere foto: Lira turcească, revenire spectaculoasă. Ajutor strategic pentru Erdogan

Un birou de înregistrare a rezidenţilor străini din Hamburg a dat asigurări luni că ziaristul turc Ertugrul Yigit nu va fi extrădat în Turcia, transmite DPA. 

Un purtător de cuvânt al autorităţilor metropolei din nordul Germaniei a declarat agenţiei DPA că Yigit are obligaţia de a părăsi pentru scurt timp teritoriul ţării, ca o formalitate, de aceea ordinul de deportare a fost sub formă scrisă, dar nu a fost pus în aplicare, deoarece jurnalistului i s-a garantat emiterea unui nou permis de şedere. 'Suntem nedumeriţi', a spus purtătorul de cuvânt. 'Întregul proces a fost discutat dinainte cu el şi cu avocatul său. Nu are absolut nicio legătură cu eventualele sale activităţi politice'. Potrivit declaraţiilor lui Yigit şi ordinului care i-a fost înmânat vineri, DPA a informat duminică despre intenţia Germaniei de a-l extrăda pe ziarist în ţara sa de origine.

Extrădarea, în regătură cu protestul anti-Erdogan

Jurnalistul susţine că ameninţarea cu deportarea este legată de protestul său în timpul vizitei oficiale în Germania a preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan. În septembrie, în timpul unei conferinţe de presă comune a lui Erdogan şi a cancelarului german Angela Merkel, Yigit a purtat un tricou cu inscripţia 'Libertate pentru ziariştii din Turcia' şi a fost scos din sală, în timp ce preşedintele turc zâmbea pe podium. Yigit a afirmat luni că noul permis de şedere îi restrânge drepturile, printre altele, prin impunerea unei perioade mai scurte până la următoarea cerere de reînnoire. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22