Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România

Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România / Foto: Pixabay
Germania a achiziţionat 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România / Foto: Pixabay

Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech împotriva coronavirusului pentru a accelera campania de administrare a dozei booster, a anunţat Ministerul federal al Sănătăţii, informează dpa.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.

Ele vor fi disponibile în Germania din săptămâna care începe la 24 ianuarie. Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin - 12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna - vor fi disponibile în următoarele trei săptămâni, începând din 17 ianuarie.

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin. 

Noi proteste contra politicii guvernamentale anti-Covid au avut loc în numeroase oraşe din Germania - Video

În numeroase oraşe din Germania s-a manifestat din nou luni împotriva politicii guvernamentale anti-coronavirus, informează dpa.

Peste 1.000 de participanţi au mărşăluit luni seară în Lubeck şi Koln. În Gummersbach, la aproximativ 50 de kilometri est de Koln, aproximativ 1.800 de persoane au protestat împotriva vaccinării obligatorii. În landul Mecklenburg-Vorpommern, poliţia a estimat, iniţial, un total de aproximativ 8.000 de manifestanţi care au ieşit să protesteze în mai multe oraşe. La Potsdam, poliţia interzisese un protest, dar sute de persoane au manifestat luni seara în centrul oraşului

Proteste și la Berlin, în mai multe locații din oraș

Şi la Berlin au fost organizate demonstraţii, în mai multe locuri. Potrivit poliţiei, nu au existat tulburări majore sau ciocniri. Proteste împotriva restricţiilor sociale şi a regulilor de vaccinare au avut loc în mod regulat în ziua de luni în ultimele câteva săptămâni, în contextul în care autorităţile şi-au înăsprit politica împotriva persoanelor nevaccinate.

Manifestație neanunţată în vestul landului Hesse, la Fulda

În oraşele Koblenz şi Mainz, poliţia a raportat, de asemenea, mitinguri de protest împotriva politicii guvernamentale de gestionare a pandemiei. La Fulda, în vestul landului Hesse, un număr de până în 1.000 de persoane au ieşit în stradă într-un protest neanunţat. Vezi video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel