Gergely Gulyas: Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european

Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în conferinţa de presă săptămânală, transmite MTI.

Potrivit lui Gergely Gulyas, Varhelyi - ambasadorul Ungariei la UE - este ''unul dintre cei mai buni experţi ungari în afaceri europene, ale cărui competenţe nu pot fi puse sub semnul întrebării''.

Gulyas a insistat că singurul politician care ''ar fi trebuit să fie eligibil pentru funcţie'' (comisar european, n.r.) a fost Laszlo Trocsanyi întrucât el a fost pe prima poziţie a listei Fidesz pentru alegerile europarlamentare din luna mai, listă susţinută de 53% dintre alegătorii ungari.

Totuşi, rolul lui Trocsanyi în ''prevenirea imigraţiei'', în calitate de ministru al justiţiei, a determinat ''Bruxellesul să vadă roşu în faţa ochilor''.

La 26 septembrie, candidatura lui Laszlo Trocsanyi la postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere a fost respinsă de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI). În ziua anterioară, preşedintele JURI oferise informaţii referitoare la suspendarea activităţii de avocat a lui Trocsanyi. Deşi aceste informaţii au confirmat explicaţiile date de eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membrii ecologişti din JURI au cerut redeschiderea discuţiei şi au ridicat o serie de întrebări privind firma de avocatură a lui Laszlo Trocsanyi şi legăturile cu guvernul ungar.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25