Gergely Gulyas: Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european

Guvernul ungar susţine nominalizarea lui Oliver Varhelyi la postul de comisar european, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, în conferinţa de presă săptămânală, transmite MTI.

Potrivit lui Gergely Gulyas, Varhelyi - ambasadorul Ungariei la UE - este unul dintre cei mai buni experţi ungari în afaceri europene, ale cărui competenţe nu pot fi puse sub semnul întrebării.

Gulyas a insistat că singurul politician care ar fi trebuit să fie eligibil pentru funcţie (comisar european, n.r.) a fost Laszlo Trocsanyi întrucât el a fost pe prima poziţie a listei Fidesz pentru alegerile europarlamentare din luna mai, listă susţinută de 53% dintre alegătorii ungari.

Totuşi, rolul lui Trocsanyi în prevenirea imigraţiei, în calitate de ministru al justiţiei, a determinat Bruxellesul să vadă roşu în faţa ochilor.

La 26 septembrie, candidatura lui Laszlo Trocsanyi la postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere a fost respinsă de Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI). În ziua anterioară, preşedintele JURI oferise informaţii referitoare la suspendarea activităţii de avocat a lui Trocsanyi. Deşi aceste informaţii au confirmat explicaţiile date de eurodeputatul ungar Jozsef Szajer, membrii ecologişti din JURI au cerut redeschiderea discuţiei şi au ridicat o serie de întrebări privind firma de avocatură a lui Laszlo Trocsanyi şi legăturile cu guvernul ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel