Georgia, plantație de marijuana medicinală pentru export

Georgia va începe să cultive marijuana pentru uz cosmetic şi medicinal, pe care intenţionează să o exporte, a anunţat miercuri premierul Mamuka Bahtadze.

Acesta a dat asigurări că producţia acestei plante va fi 'strict reglementată şi controlată de stat', pentru a evita 'procese haotice şi ilegale'. Totodată, Guvernul intenţionează să înăsprească pedepsele pentru 'promovarea' consumului de canabis, a adăugat prim ministrul. Georgia a legalizat consumul de marijuana în iulie, dar traficul cu aceasta sau cu alte droguri continuă să fie unul dintre delictele cele mai grave din statul caucazian, fiind pedepsit cu închisoare între 20 de ani şi pe viaţă.

Licitație internațională organizată de stat

În ceea ce priveşte exportul de marijuana medicinală, Guvernul intenţionează să lanseze o licitaţie internaţională pentru atragerea de posibili investitori şi să aloce suprafeţe de teren special pentru acest obiectiv. Bajtadze a precizat că autorităţile 'au luat în considerare toate riscurile şi vor restricţiona sever' cultivarea acestei plante pentru a preveni încălcarea legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel