George Maior, reacție la atacul lui John McCain. A comis o eroare într-o formulare nefericită

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a estimat sâmbătă că probabil senatorul american John McCain ''a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul SUA''. George Maior a făcut referire la afirmațiile senatorului american apărute într-un articol publicat vineri de cotidianul The New York Times.

Domnul senator John McCain este cunoscut drept un prieten constant al României, domnia sa fiind chiar unul dintre semnatarii Rezoluției Senatului SUA privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Acest document subliniază 'rolul semnificativ al României, în ultimii 25 de ani, dar mai ales în contextul regional
actual, în direcția promovării stabilității, securității și respectării principiilor democratice în Europa Centrală și de Est, Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre'. În aceste condiții, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune, a precizat ambasadorul George Cristian Maior.

[citeste si]

Într-un articol publicat vineri de The New York Times referitor la situația politică mai amplă din SUA și intitulat Donald Trump ar putea amenința statul de drept, susțin experții, jurnalistul Adam Liptak prezintă mai multe opinii pro și contra eventualei alegeri a lui Trump în funcția de președinte al SUA, la scrutinul din noiembrie acest an.

Printre alții, senatorul republican american John McCain afirmă că nu crede că SUA ar fi în pericol dacă Donald Trump ar deveni președinte al țării sale. Încă sunt de părere că avem instituțiile guvernamentale care ar limita pe cineva care încearcă să-și depășească obligațiile sale constituționale. Avem un Congres. Avem Curtea Supremă. Nu suntem România, a spus McCain. Instituțiile noastre, inclusiv presa, încă sunt suficient de solide pentru a împiedica acțiuni neconstituționale, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel