George Grigore (Direcţia Rutieră): Maşinile se repară, dar victimele accidentelor rămân cu traume ireparabile

Maşinile se repară, dar victimele accidentelor rămân cu traume ireparabile, este motto-ul unei campanii de prevenire a evenimentelor rutiere produse din cauza neacordării priorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii de vehicule.

"Ideea de pornire a acestei campanii este că maşinile se repară, dar victimele accidentelor de circulaţie rămân cu traume ireparabile atât fizice, cât şi psihice. O analiză realizată pe patru ani a relevat faptul că s-au produs 12.600 de accidente, 437 de persoane au decedat, 3.100 au fost rănite grav şi aproape 10.000 au fost rănite uşor. Din aceeaşi analiză a rezultat faptul că începând cu luna noiembrie creşte numărul de accidente în care sunt implicaţi pietonii, având cauză neacordarea priorităţii de traversare, unul dintre motive fiind şi perioada de întuneric care este foarte mare", a declarat, joi, comisar-şef George Grigore, adjunctul şefului Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, în cadrul unei conferinţe de deschidere a campaniei, scrie Agerpres.

Poliţia Română, împreună cu agenţia de publicitate Mercury 360, au iniţiat campania de informare şi de prevenire "Traume ireparabile".

Proiectul are ca obiectiv prevenirea accidentelor rutiere, prin informarea şoferilor şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier cu privire la consecinţele neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Clipul video pentru promovarea mesajului a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel încât conducătorii de vehicule să conştientizeze că pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care îi expun în cazul unui accident sunt foarte mari.

"În timp ce maşinile se repară şi merg mai departe, de cele mai multe ori persoanele accidentate suferă traume fizice şi psihice greu sau imposibil de depăşit", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis joi AGERPRES.

Campania a fost lansată joi, în Bucureşti, iar şoferii au putut viziona clipul campaniei şi au putut vorbi cu o victimă a unui accident rutier.

Clipul de promovare va fi urmat de o serie de testimoniale video realizate cu ajutorul AVAC (Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie), în care mai multe victime ale accidentelor rutiere povestesc despre procesul dificil de recuperare şi efectele ireversibile ale traumelor suferite.

"În primele 9 luni ale anului 2019 s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordării de prioritate pietonilor, în urma cărora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost rănite grav", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel