George Antoniu, unul dintre cei mai apreciați penaliști, a murit

Profesorul George Antoniu, considerat unul dintre cei mai mari penaliști ai României, a încetat din viață, scrie luju.ro.

George Antoniu a decedat la vârsta de  85 de ani, acesta fiind considerat unul dintre cei mai mari profesiori și specialiști în Drept, având o vechime în munca juridică de peste 60 de ani și o vechime în învățământul superior juridic și în cercetarea științifică de peste 40 de ani.

Profesorul Antoniu este autorul a zeci de culegeri de studii și sute de sudii și articole, el abordând în activitatea științifică teme precum dreptul penal, dreptul procesual penal, dreptul execuțional penal și criminologia.

Potrivit unei descrieri făcute de Academia Română, care de-a lungul timpului i-a acordat mai multe premii, George Antoniu a contribuit "hotărâtor la explicarea corectă a instituțiilor penale, la aprofundarea acestora și la desprinderea de valoroase concluzii practice din cercetarea fundamentală".

George Antoniu a activat ca judecator militar la Tribunalul Militar Teritorial București, între anii 1952 și 1954, la Tribunalul Militar pentru unitățile Ministerului de Interne (1955-1961), dar și ca judecător la Tribunalul Suprem, Secția penală, până în 1971. Din acel an, s-a dedicat cercetării științifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel