Geografia, EXCLUSĂ liceu. Mii de profesori, REVOLTAȚI

Scutaru Cristina / 07 oct 2017 / 11:25 Salveaza PDF Comentarii

Comitetul Național de Geografie și Societatea de Geografie din România (SGR) a realizat
Memoriul privind susținerea Geografiei în planul – cadru pentru învățământul liceal. 

Profesorii îl roagă pe ministrul Educației, Liviu Pop, să sprijine cuprinderea Geografiei ca disciplină obligatorie de studiu la toate filierele din învățământul liceal, atât la ciclul inferior, cât și la ciclul superior al liceului, precum și ca probă scrisă, la alegere, la examenul de bacalaureat, pentru toate filierele, profilurile și specializările.

Profesorii vor ca timpul alocat Geografiei în trunchiul comun să fie de o oră pe săptâmână la toate filierele, profilurile și două ore pe săptămână pentru ciclul superior a liceului, clasa a XII-a, la specializările științe sociale și filologie, din cadrul filierei teoretice. Cât despre celelalte specializări, aflați în memoriul profesorilor pe care îl găsiți la finalul articolului.

"România are o poziție valoroasă pe plan internațional, prin obținerea a numeroase medalii de aur la Olimpiadele de Geografie din ultimii 17 ani. Această poziție ar putea fi menținută prin includerea Geografiei ca disciplină obligatorie de studiu la nivel liceal, precum și ca probă scrisă, la alegere, la examenul de bacalaureat", a spus Dan Bălteanu, președintele Comitetului Național de Geografie.

[citeste si]

Vedeți AICI memoriul profesorilor.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29