Galaţi: Elevii olimpici şi profesorii lor, premiaţi de municipalitate

Aproximativ 100 de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar din Galaţi şi cei 81 de profesori care i-au pregătit pentru obţinerea de performanţe notabile la olimpiadele naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale vor fi premiaţi de Primărie, se arată într-o informare transmisă, vineri, de biroul de presă al municipalităţii, scrie Agerpres. 

Potrivit sursei citate, Consiliul Local Galaţi a adoptat, la iniţiativa primarului Ionuţ Pucheanu, o hotărâre care prevede acordarea de premii în bani în valoare totală de 201.656 lei pentru elevii olimpici şi profesorii care i-au îndrumat în anul şcolar 2018-2019.

Premierea elevilor şi a cadrelor didactice se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcţie de performanţa obţinută şi în limita bugetului aprobat. Pentru olimpiadele internaţionale: premiul I - 6.000 lei, premiul II - 3.900 lei, premiul III - 3.630 lei, premiul special - 2.640 lei şi menţiune - 2.640 lei. Pentru olimpiadele naţionale: premiul I - 2.200 lei, premiul II - 1.540 lei, premiul III - 1.100 lei şi menţiune - 660 lei.

Elevii care au obţinut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanţă în parte. Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă. În cazul performanţelor realizate de către elevii coordonaţi de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani cu valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat.

"Municipalitatea îi va premia pe cei 100 de elevi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Galaţi care, în anul şcolar 2018-2019, au avut performanţe notabile la olimpiadele naţionale şi internaţionale organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, unde certificarea premiilor şi menţiunilor s-a făcut prin diplomă înregistrată, şi pe cei 81 de profesori care i-au pregătit pe aceşti elevi. În total, este vorba despre suma 201.656 lei ce se va aloca în acest scop", se arată în informarea Primăriei Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel