Gala Balonul de Aur. Manchester City, cea mai bună echipă. Erling Haaland, cel mai bun marcator

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Atacantul norvegian, Erling Haaland, a câștigat Trofeul Gerd Muller.

Manchester City a fost aleasă cea mai bună echipă masculină de fotbal a anului, graţie triplei realizate în sezonul trecut, Liga Campionilor, Premier League şi Cupa Angliei, luni seara, la Teatrul Chatelet din Paris, în cadrul Galei premiilor Balonul de Aur.

Rodri, Bernardo Silva, Ruben Dias, Erling Haaland, Julian Alvarez au fost cei care au primit trofeul, alături de directorul sportiv Ferran Soriano, care a ridicat acest premiu şi în sezonul precedent.

Suntem aici graţie jucătorilor noştri extraordinar, antrenorilor şi tuturor oamenilor care muncesc pentru echipă, a afirmat spaniolul.

La feminin, FC Barcelona a fost declarat cel mai bun club. Formaţia catalană a câştigat în sezonul trecut Liga Campionilor, Cupa Spaniei şi Supercupa Europei. Trofeul a fost primit de preşedintele clubului, Joan Laporta, de antrenorul Jonatan Giraldez şi de jucătoarea Patri Guijarro.

Erling Haaland, cel mai bun marcator

Atacantul norvegian Erling Haaland (Manchester City) a fost recompensat cu Trofeul Gerd Muller, pentru cel mai bun marcator din sezonul trecut, luni seara, în cadrul Galei premiilor Balonul de Aur, găzduită de Teatrul Chatelet din Paris.

Jucătorul de 23 de ani, care a marcat 52 de goluri în 53 de partide pentru echipa de club (56 de goluri în 57 de partide în toate competiţiile, incluzând şi realizările de la naţională), a primit premiul din partea fostului atacant englez Gary Lineker. Haaland a fost un jucător cheie pentru Manchester City, care a realizat o triplă impresionantă în sezonul trecut, câştigând Liga Campionilor, Premier League şi Cupa Angliei.

Haaland i-a depăşit în această ierarhie pe francezul Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain), pe argentinianul Lionel Messi (PSG) şi pe polonezul Robert Lewandowski (FC Barcelona).

În sezonul precedent, trofeul a revenit lui Lewandowski, care a înscris 57 de goluri în 56 de meciuri, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel