EXCLUSIV  Gabriel Dina (Pfizer România): 10 studii publicate luna aceasta, care nu sunt finanțate de Pfizer, confirmă că eficacitatea continuă să fie ridicată. Vaccinul rămâne o armă importantă

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Gabriel Dina, Director Corporate Affairs, Pfizer România, a prezentat concluziile unor studii actuale, guvernamentale, care confirmă că vaccinurile anti-Covid-19 au în continuare o eficiență ridicată.

Gabriel Dina, Director Corporate Affairs, Pfizer România, a fost invitat la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, la DC News și DC Medical, unde a citat studiile recente care confirmă faptul că eficacitatea vaccinului rămâne una ridicată:

„Peste 3,7 miliarde de doze de vaccin Pfizer&BioNTech au fost administrate, din cele 6 miliarde produse într-o perioadă scurtă, o realizare extraordinară a lumii științifice și comunității medicale și academice.

Din punct de vedere al ratelor vaccinale, la nivel european, rata cu schema primară este de 75%, mult mai scăzută la ultima variantă de vaccin, dar cu mult mai mare decât cele înregistrate în România, unde schema primară este de 42%. Acest lucru se întâmplă în timp ce autoritățile, ECDC, CDC din SUA și OMS continuă să recomande vaccinarea împotriva Covid-19 ca una dintre principalele măsuri de limitare a dezastrului pe care această pandemie continuă să-l provoace“, a spus Gabriel Dina.

CITEȘTE ȘI     -      EXCLUSIV  Dr. Simin Florescu: ”Niciun caz de internare cu gripă la persoane vaccinate”. Ce spune despre reacțiile adverse la vaccinul Covid-19 / video

Gabriel Dina: Vaccinul rămâne o armă importantă

„10 studii au fost publicate luna asta, nu sunt studii finanțate de Pfizer, ci sunt întreprinse de autoritățile americane, europene sau din Israel și eficacitatea vaccinului rămâne la peste 81% la vârstnici peste 65 de ani împotriva spitalizării și 86% împotriva decesului.

Un studiu din Israel ce a inclus 700.000 de asigurați de peste 60 de ani a confirmat aceleași procente de eficacitate.

Azi noapte am văzut două studii publicate și încă un raport de la CBC, care monitorizează săptămânal morbiditatea și eficacitatea vaccinurilor, care arată o protecție împotriva infecției simptomatice, foarte important, de 52%. Vaccinul rămâne o armă importantă în special pentru populația la risc, populația în vârstă, pacienții cu suferințe cronice și imuno-deficiențe“, a spus, la DC News, Gabriel Dina.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinarea în farmacii. Rafila: Oamenii pot opta și pentru această variantă / video

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Vaccinare gripă România. Rafila: Ce s-a întâmplat acum e fără precedent / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel