EXCLUSIV  Vaccinare gripă România. Rafila: Ce s-a întâmplat acum e fără precedent / video

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre vaccinarea împotriva gripei și măsurile întreprinse pentru limitarea acestor infecții în comunitate.

Ministrul Alexandru Rafila a fost invitat la DC News și DC Medical, la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, unde a explicat ce a reușit să facă Ministerul pentru limitarea infecțiilor cu gripă în acest an și care sunt planurile de viitor pentru ținerea sub control a patologiilor care apar în comunitate:

„Sezonul acesta cu multe viroze și cazuri de gripă nu era neașteptat, mai ales că în ultimii 2 ani și ceva am avut anumite restricții legate de pandemie, circulația virusurilor a fost diminuată, iar această recrudescență a virozelor s-a observat peste tot în lume, inclusiv în emisfera sudică.

Din această cauză, noi am început vaccinarea împotriva gripei încă din luna septembrie, ceea ce a fost oarecum fără precedent, am desfășurat rapid campania de vaccinare și ne-am bucura dacă pe viitor numărul acestor vaccinări, mai ales la populațiile de risc ar fi mai mari. În acest caz aș face o mică paranteză și aș spune că avem legislația necesară încât vaccinarea să fie compensată, mai ales pentru persoanele cu boli conice și sperăm ca anul viitor să avem o altă abordare, care să ducă la protejarea unui număr cât mai mare împotriva infecției gripale care, din nefericire, produce și cazuri grave de îmbolnăvire și decese“, a explicat ministrul Rafila.

Rafila: Trebuie să ținem sub control problemele care apar în zonă sănătății publice

„Pe de altă parte, acest sezon ne-a găsit și cu experiența legată de dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate pentru evaluarea persoanelor cu viroze respiratorii, am făcut-o și pentru copii la nivelul unor spitale de pediatrie.

Trebuie să lucrăm cât mai mult la dezvoltarea asistenței medicale pre-spitalicești, cred că ăsta ar trebui să fie principalul deziderat pentru anii următori, alături, bineînțeles de investițiile pentru spitale noi. Oamenii au nevoie de servicii medicale apropiate de domiciliul lor, ușor accesibile și accesibile chiar într-o perioadă extinsă a zilei și chiar în weekend.

Lucrăm la acest lucru și numai în felul acesta putem să ținem sub control anumite fenomene care apar în zona sănătății publice precum virozele respiratorii și anumite patologii care pun probleme în ceea ce privește sănătatea comunităților“, a spus, la DC News, la dezbaterea „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel