EXCLUSIV  Vaccinarea în farmacii. Rafila: Oamenii pot opta și pentru această variantă / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinarea în farmacii.

În cadrul dezbaterii „Alertă de epidemii-gripă, viroze, pneumonie“, la DC News și DC Medical, ministrul Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinarea în farmacii:

„Accesibilitatea va crește, avem și vaccinarea în farmacii, oamenii pot opta și pentru această variantă și cred că lucrul cel mai important e să facem o campanie de informare prealabilă sezonului gripal, care să ducă la cunoaștere și acces. Accesul este condiționat și de cunoaștere drepturilor pe care le au oamenii din România în ceea ce privește prevenția împotriva gripei sau a altor infecții“, a spus, la DC News, Alexandru Rafila.

Ulterior, în carul aceleiași dezbateri, Cătălina Pintea, președintele Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), a venit cu precizări suplimentare privind vaccinarea în farmacii:

„Pacientul primește o rețetă, vine în farmacie, i se face o minimă anamneză, i se administrează vaccinul, rămâne 15 minute acolo pentru a ne asigura că nu există reacții averse, în cazul în care ele există, farmaciștii sunt pregătiți, iar după 15 minute merge liniștit acasă“, Cătălina Pintea.

„Având în vedere că pacientul trebuie să treacă prin cabinetul unui medic, e vorba de mediul să dau familie sau medicul specialist“, a insistat Val Vâlcu.

„Dacă există o prescripție medicala a unui medic, nu există niciun fel de impediment“, a replicat Cătălina Pintea.

„Este un spațiu amenajat în farmacii? Poate trebuie să se dezbrace, că am văzut la vaccinarea Covid-19 că pacienții își arătau mușchii la televizor. Oamenii obișnuiți poate nu ar dori să scoată tricoul sau cămașa“, a spus Val Vâlcu.

„Nu, confidențialitatea pacienților este importantă pentru colegii farmaciști, există un spațiu special amenajat pentru administrarea acestui vaccin în condiții de confidențialitate și siguranță pentru el“, a completat președintele ADRFR.

„În câte farmacii s-ar putea extinde proietul?“, a mai întrebat Val Vâlcu.

„Depinde de disponibilitatea fiecărei farmacii în parte. Ca orice proiect-pilot și ca orice lucru nou, se începe cu pași mici și mai departe numărul să crească. Avem experiența testării rapide Covid-19, unde am început cu un număr relativ mic, 20, după care am ajuns la câteva sute. Mă aștept să se întâmple acest lucru și cu vaccinarea anti-gripală. Din pucnt de vedere al spațiului, putem vorbi de sute de farmacii“, a mai spus președintele ADRFR.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Vaccinare gripă România. Rafila: Ce s-a întâmplat acum e fără precedent / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel