Fundația Trump recunoaște că a încălcat legea

Fundaţia caritabilă a preşedintelui-ales american Donald Trump a recunoscut la Fisc că a încălcat o lege care le interzice şefilor de organizaţii non-profit şi rudelor acestora să folosească banii acestora în scopuri personale sau de afaceri, relatează Washington Post.

Mai exact, Fundaţia Donald J. Trump a recunoscut ilegalităţile în declaraţiile fiscale depuse pentru anul 2015, care au fost publicate recent online de site-ul non-profit GuideStar. Un purtător de cuvânt al GuideStar a spus că formularele au fost furnizate de compania de avocatură a Fundaţiei, Morgan, Lewis and Bockius.

Cu toate acestea, Washington Post nu a putut confirma dacă aceleaşi formulare au fost trimise cu adevărat Fiscului sau nu.

Într-una dintre secţiunile formularului, Fiscul întreba dacă Fundaţia Trump a transferat „venituri sau active către o persoană descalificată". O persoană descalificată, în acest context, înseamnă Donald Trump – preşedintele Fundaţiei –, un membru al familiei sale sau o companie a preşedintelui-ales. Fundaţia a bifat „da".

Într-o altă secţiune, Fundaţia era întrebată dacă a fost implicată în acţiuni de autocontractare, în anii anteriori. Fundaţia Trump a bifat, din nou, „da".

Astfel de fapte se pedepesc prin amenzi, iar vinovaţii pot fi obligaţi să dea înapoi banii cheltuiţi de fundaţie pentru ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel