Frontiera Giurgiu. Cetăţeni afgani, ascunşi în role de poliester

Patru cetăţeni afgani au fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu-Ruse, ascunşi într-un camion încărcat cu role de poliester, transportate din Turcia cu destinaţia Polonia.

"La Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Ford, înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 42 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru Polonia.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii este secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda de depistare a concentraţiei de dioxid de carbon aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă", se arată în comunicatul de presă al ITPF Giurgiu.

În urma controlului amănunţit, printre rolele de poliester au fost descoperite patru persoane de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu deţineau documente de identitate. La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele descoperite ascunse sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 17 şi 26 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului într-o parcare din Turcia cu ajutorul unui cetăţean turc a cărui identitate nu o cunosc, cu ştirea şoferului.

Totodată, au mai menţionat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania. Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, camionul, şoferul turc şi cetăţenii afgani au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel